Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/casadepe/www/config/connect.php:8) in /home/casadepe/www/plugins/magusine-portage2.2/arty_options.php on line 14
Casa de pe Deal - Saschiz : Vizitaţi Saschizul
Prima pagină / Cazare si turism / La Saschiz / Vizitaţi Saschizul

Situat în zona Sighişoara-Târnava Mare, cu un peisaj cultural şi ecologic extrem de valoros, rar întâlnit în Europa, Saschizul şi satele din preajmă au fost incluse în reţeaua zonelor Natura 2000, instrumentul principal al Uniunii Europene pentru conservarea naturii.

Pentru pasionaţii de natură, cultură, istorie şi gastronomie, Saschizul oferă o alternativă de petrecere a timpului liber în mediul rural: aceea de a putea admira frumuseţea peisajului şi a monumentelor arhitecturale. O parte dintre casele săseşti din Saschiz, precum şi biserica fortificată luterană, au fost introduse în anul 1999 pe lista UNESCO alături de alte 6 fortificaţii săseşti din România.

Localizare :

localitatea este situată la 20 km de Sighişoara, pe drumul european E60 în direcţia Sud spre Rupea- Braşov.

Propuneri de activităţi :

- Vizitarea Bisericii Evanghelice Sfâtul Ştefan - patrimoniu UNESCO
- Drumeţie pentru vizitarea Cetăţii Ţărăneşti de Refugiu, monument naţional de clasa A - situată la 1,2 km de centrul localităţii. Nivel de dificultate –uşor spre mediu. Timp aproximativ - 30 minute pentru urcare.
- Picnic cu produse locale pe Dealul Cetăţii sau prânz şi cină la cerere
- Vizite la artizani şi producători locali
- Vizitarea Expoziţiei de Icoane pe sticlă a preotului Nicolae Călugăr
- Întâlnirea cu albinele - vizită la un apicultor local pentru a descoperi şi pentru a învăţa totul despre lumea albinelor şi producerea mierii poliflore, în deplină siguranţă prin închirierea unor costume de protecţie speciale.
- Întâlnirea cu păstorii - vizită la stână pentru a învăţa despre modul de trai al păstorilor şi al animalelor, mulsul manual, procesarea laptelui şi fabricarea brânzeturilor locale cu degustări.
- Plimbare cu carul şi căruţa spre Cloaşterf pentru vizitarea bisericii evanghelice cu hramul Sfântului Nicolae.
- Drumeţii în natură - traseu circular marcat. Nivel de dificultate- mediu. Durată - aproximativ 3 ore.  Vă sfătuim să luaţi ghete pentru drumeţii. Nivel dificil pe timp ploios (pante noroioase alunecoase). 

- Ciclism : închirieri biciclete Merida cu căşti, la cerere în acompaniamentul unui ghid profesionist.
- Vizitarea Centrului de Informare Turistică : Achiziţionarea de produse locale, cadouri şi suveniruri

Invitaţie :

în fiecare an, la data de 15 August, de ziua Sfintei Maria, la Saschiz se organizează sărbătoarea "Fiii Satului" , o ocazie pentru toţi participanţii de a celebra cultura, istoria şi gastronomia locală, totul desfăşurându-se într-o ambianţă de sărbătoare cu programe artistice, muzică, dans şi voie bună!

Notă :

la Saschiz, majoritatea vizitelor culturale şi a drumeţiilor vor putea fi efectuate fără ghid. Pe de altă parte, unele dintre activităţi necesită prezenţa unui ghid-traducător precum şi rezervări cu cel puţin 24 ore în avans.

- Persoană de contact : Anca Călugăr
- Comunicare : limbile română, franceză, engleză .
- Servicii de ghidaj : limbile română, franceză, engleză, germană.
- Pentru rezervări şi informaţii suplimentare, vă învităm să ne contactaţi la numărul de telefon : 004(0) 740 28 68 74 sau la următoarea adresă de e-mail : anca@saschiz.com

A propos de autor

  • Anca Dalmasso

    Mic producator
    Administrator la I.I. Dalmasso Maria-Anca
    Telefon +40 740 286 874


Fatal error: Call to undefined function: optimiser_base_une_table() in /home/casadepe/www/plugins/auto/corbeille_2_0/corbeille_options.php on line 18